Debio sertifisert

debio-o-merke-HRC – Sertifikat_972356

Ringelihorn Steinerbarnehage har godkjenning for bruk av serveringsmerke – GULL.

Vi er en «hel-økologisk» barnehage som i utgangspunktet ønsker å bruke kun økologisk mat og drikke. 90% av maten vi serverer i barnehagen er økologisk.

Debio

Mattilsynets kontrollorgan
Dere har kanskje hørt om Debio, men vet dere egentlig hva det er? Og har dere kjennskap til Ø-merket sine krav? Vi i Øko-Kompaniet er opptatt av at alle våre varer er merket rett, og følger alle retningslinjer. Her vil dere få en innføring i Debio sine verdier.

Hva er Debio?

Ø-merket er det offisielle norske økologimerket som viser om et produkt er godkjent økologisk, og eies av Debio. Alt av økologiske matvarer som blir produsert i Norge får godkjenning av Debio. Produktene blir kontrollert etter internasjonale regler, slik at både norske og utenlandske økologiske varer leverer samme kvalitet.
Det er ikke hvem som helst som kan produsere økologiske produkter. Noen mener selv at deres produkter er dyrket frem på en økologisk måte, men det er ikke ensbetydende med at produktene faktisk er økologiske. Debio har som ansvar å forvalte økologisk mat i Norge, og det er dermed de som vurderer merkingen. Både restauranteiere, utsalgssteder, barnehager og andre aktører kan se på dette som en stor og viktig trygghet.

Ved å velge Debio kan dere være trygg på at:

• Maten er økologisk
  • Produksjonen er kontrollert minst en gang det siste året
  • Det er et naturlig og sunt valg for både oss, dyrene og planeten
Disse garantiene sørger for en merverdi til produkter, produsenter og virksomheter. Produksjonen bygger på dyrevelferd og miljøstandarder som tilfredsstiller strenge krav.